Sommertogt

Sommertogt 2018

I juli måned tager Sundets to gaffelriggere igen på sommertogt i fire uger. I år skal vi til Østersøen, hvor vi besøger Sydsverige, Bornholm og Rügen. Vi sejler sammen med gaffelriggere fra K.A.S. og diverse private både. Vi afgår fra København lørdag den 30. juni og vender hjem lørdag den 28. juli.
Sommertogtet er en skøn måde at holde ferie på med sejleroplevelser, skøn natur og rare mennesker. Det er en ferie, hvor vi lever med vejret på godt og ondt. Der er skønne dage i solen, regnfulde sommerdage, vindstille dage og lærerige oplevelser i frisk vind.
Sommertogtet er et fællesskab med sejlads i centrum. Det er ikke en charter-ferie. Vi er fælles om alt – lige fra opvask og rengøring til madlavning, hygge, fest og historier fra De Syv Have. Du vil få mulighed for at sejle i skolens gaffelriggere – gode turbåde, som er udfordrende, lærerige og sjove at sejle i. Og så vækker de beundring, når vi kommer i havn i samlet flok.

Turen uge for uge
Du bestemmer selv, hvor mange uger du vil sejle med. Lørdag er skiftedag.
Turen i år byder på varieret sejlads. Sejlads over åbent vand og korte distancer. Og et væld af fine naturoplevelser. Her har du planen i grove træk:

Uge 27: Fra København til Rønne er der 100 sømil. Der er mange fine havne og smuk natur undervejs. Turen kan enten gå syd om Skanør eller gennem Falsterbo-kanalen. Inden vi når Rønne, er Hammerhavnen en mulighed. Transport til og fra København er ca. 3,5 time.
Uge 28: En tur rundt om Bornholm inklusiv Christiansø er 70 sømil. Bornholm har det hele – smuk natur, idylliske havne og gode spisesteder. Der er 10-11 havne rundt om øen, så der er korte sejladser på programmet. Ugen slutter i Rønne.
Uge 29: Nu skal vi sejle! Ugens distance er på 95 sømil., og vi lægger ud med et samlet stræk på 50 sømil til Sassnitz. Derefter er der korte distancer til Stralsund. Farvandet ved Rügen indeholder masser af spændende navigation og flot natur. Prøv at zoome ind på Rügen og se, hvilken labyrint det er. Ugen slutter i Stralsund, hvorfra transport til København er 4,5 time. Med mindre vi når til Falster, så er der lidt kortere.
Uge 30: Denne uge byder på dejlige, lange sejladser de 125 sømil hjem til Svanemøllen. Hvis vejret er til det, er Gedser og Guldborgsund en mulighed. Ellers er Hesnæs på Falster eller Hårbølle på Møn. Det bliver smuk sejlads i hjemlige farvande, når det er bedst. Derefter er det kendt farvand nordpå.

Transport og overnatning
Transport til og fra skiftehavnene aftales internt blandt besætningerne hver enkelt uge. Som regel er skiftehavnen tilgængelig med offentlig transport, men mange aftaler at køre sammen i bil, som så bliver transport retur for dem, der skal hjem.

Det er muligt at overnatte i telt i de fleste havne – havnefogeden plejer at anvise et område til teltning. Man kan også vælge at sove ombord på gaffelriggerne, hvor man med god vilje kan sove op til seks personer.

Tilmelding og betaling
Pladserne er eftertragtede og fordeles efter først-til-mølle-princippet. Datoen for din tilmelding tæller. Senest 1. maj skal du indbetale 1.000 kr. pr. uge, du tilmelder dig. 1. maj lukker tilmeldingen, tilmeldingen og betalingen er bindende, og pladserne bliver fordelt. Melder du fra inden 1. maj, får du det indbetalte beløb tilbage.

Af de 1.000 kroner går 350 kroner til båden (søkort, køkkengrej mm.), mens 650 kroner dækker en del af udgifterne til mad og havnepenge. Hvad ugen koster, afhænger af jeres forbrug.

Vi kommer forbi og fortæller om sommertogt til 1. års-eleverne på introkursus og til 2. års-eleverne på fællesskue.

Og husk, vi er afhængige af hinanden for at få et godt sommertogt.

Bådene bliver sammensat, så der er en erfaren skipper og mindst én fører på hver båd.

Tilmelding Sommertogt