Sommertogt

I juli måned tager Sundets to gaffelriggere igen på sommertogt i fire uger. Turens mål er Fyn, men ruten dertil afhænger af vind og vejr og ikke mindst jer, som sejler med uge for uge.

Vi afsejler fra Svanemøllen lørdag den 27. juni og vender hjem lørdag den 25. juli og vi sejler sammen med gaffelriggerne fra KAS og diverse private både.

Sommer togtet er en skøn måde af holde ferie på med sejleroplevelser, skøn natur og rare mennesker. Det er en ferie, hvor vi lever med vejret på godt og ondt. Der er skønne dage i sol, regnfulde sommerdage, vindstille dage og lærerige oplevelser i frisk vind.

Sommertogtet er din mulighed for at opleve at sejle “rigtigt” på en længere tur, ud i nye farvande og opleve sejlerlivet med navigation, sejlads og havneliv. På en tryg måde i selskab med erfarne sejlere.

Sommertogtet er et fællesskab med sejlads i centrum. Det er ikke en ferie med all inclusive. Vi er fælles om alt – lige fra opvask og rengøring til madlavning. hygge , fest og historier fra De Syv Have. Du vil få mulighed for at sejle i skolens gaffelriggere – gode turbåde, som er udfordrende, lærerige og sjove at sejle i. Og så vækker de beundring, når vi kommer i havn i samlet flok.

Turen uge for uge

Du bestemmer selv, hvor mange uger du vil sejle med. Lørdag er skiftedag. Her har du planen i grove træk:

Uge 27: Fra København syd eller nord om Sjælland afhængig af vejrudsigten. Der er mange fine havne og flotte naturoplevelser undervejs. Kronborg om bagbord. Rundt om Sjællands Rev til Fyn. Eller Syd på over Køge og Fakse Bugt? Under broerne i Storstrømmen og ud i Smålandsfarvandet. Skiftedag kan være i Svendborg, Kerteminde eller på Langeland.

Uge 28: Rundt i farvandet syd for Fyn. Det er op til Jer, om I vil op i Lillebælt, ned mod Als og Alssund eller besøge de mange øer med idylliske gamle skipperhavne som Ærøskøbing og Marstal. Skiftehavn kan være Svendborg eller måske Kolding.

Uge 29: Uge 3 kan afhængig af uge 2 blive tilbage gennem Lillebælt og rundt i det sydfynske. Dejlige dage med dasesejlads og badning. Og længere stræk, hvis i vil rundt til alle øerne. Hold øje med alle de andre både, når familien Danmark er på sejlerferie.

Uge 30: Skiftehavn kan endnu engang være Svendborg eller det idylliske Troense. Sidste uge sætter kurs mod øst. Nord eller syd om Langeland, gennem Smålandsfarvandet, måske Guldborgsund og til nogle af de mange havne på ruten Vordingborg. Kalvehave, Rødvig osv. Vil du opleve Møns Klint og Stevns fra søsiden? Prøve kræfter med navigation i Bøgestrømmen og Fakse Bugt?

Vær opmærksom på, at skiftedag er lørdage kl. 12. Det vil sige, at tilmelder du dig f.eks. uge 28, stiger du faktisk på lørdag i uge 27. Skiftehavnen bliver meldt ud hver torsdag.

Der bliver afholdt et planlægningsmøde i juni (dato kommer – kl. 19.00), hvor der er mødepligt.
På mødet koordineres og fordeles de opgaver, der skal udføres for at vi og bådene er klar til sommertogtet. Dette er blandt andet: Gennemgang af bådene med småreparationer, sikkerhedsudstyr, elektronik, kabysgrej mm og ikke mindst koordinering af transport til og fra skiftehavnene.
Under sommertogtet er det de enkelte besætningers ansvar, at transporten er planlagt og fungerer.

Transport og overnatning
Transport til og fra skiftehavnene aftales internt blandt besætningerne hver enkelt uge. Som regel er skiftehavnen tilgængelig med offentlig transport, men mange aftaler at køre sammen i bil, som så bliver transport retur for dem, der skal hjem.

Det er muligt at overnatte i telt i de fleste havne – havnefogeden plejer at anvise et område til teltning. Man kan også vælge at sove ombord på gaffelriggerne, hvor man med god vilje kan sove op til seks personer.

Tilmelding og betaling
Pladserne er eftertragtede og fordeles efter først-til-mølle-princippet. Dog bliver det tilsikret, at alle både og uger er sikkert bemandet. Datoen for din tilmelding tæller. Senest 1. maj skal du indbetale 1.000 kr. pr. uge, du tilmelder dig. 1. maj lukker tilmeldingen og tilmeldinger modtaget efter 1. maj kommer på en venteliste. Tilmeldingen og betalingen er bindende, og pladserne bliver fordelt. Melder du fra inden 1. maj, får du det indbetalte beløb tilbage.

Du kan melde dig til mere end en uge. Er der overtegnet, får du hele dit depositum retur.

Af de 1.000 kroner går 350 kroner til båden (søkort, køkkengrej mm.), mens 650 kroner dækker en del af udgifterne til mad og havnepenge. Hvad ugen koster, afhænger af jeres forbrug.

Bådene bliver sammensat, så der er en erfaren skipper og mindst én fører på hver båd.
Tilmeld dig snarest muligt ved at udfylde nedenstående blanket. Seneste tilmeldingsfrist er 1. maj.

Rejsen til og fra skiftehavnene er en personlig udgift. I kan arrangere fælles transport i private biler, som typisk gør udgiften relativt lav. Erfaringen siger at de fleste også bruger penge på et eller flere restaurationsbesøg. Men dette er selvfølgelig frivilligt.

Praktisk information 

Tilmelding:

Jeg tilmelder mig hermed Sommertogt 2020, og kan og vil sejle som afkrydset nedenfor:

Uge ønsker *
Antal uger: 1234

Uge 27*: Ja - HelstNej (kan ikke)
Uge 28*: Ja - HelstNej (kan ikke)
Uge 29*: Ja - HelstNej (kan ikke)
Uge 30*: Ja - HelstNej (kan ikke)

Jeg har mulighed for at stille bil til rådighed
JaNej

Jeg kan eventuelt være chauffør på en andens bil
JaNej

 
Navn*

Medlemsnummer

Sejlerstatus*

 
Kontaktdata
Email *

E-mail* (gentag)

Mobil*

 
Kommentar
Skriv hvis du har ønsker om samsejling (vi prøver at imødekomme, men der er ingen garanti), eventuelle handikap eller specielle hensyn.

Må dit navn vises i deltagerlisten på denne hjemmeside og på klubbernes hjemmesider*:
Ja - mit navn må visesNej - mit navn må ikke vises


Telt
Det er op til dig, om du vil sove ombord på båden eller have et telt med – langt de fleste steder er der mulighed for at slå telt op tæt på havnen. Da det er mest komfortabelt at sove maksimum fire ombord på gaffelriggerne, skal vi vide, om du har telt med, så det kan indgå i bemandingsplanerne for ugerne.

Jeg har telt medJaNej
Er du i tvivl om, hvorvidt du vil eller kan have telt med, så skriv et par ord herom i kommentarfeltet.

Hvis du bekræfter, at det er ok, at dit navn vises på hjemmesiden, vil dit navn, ugetilmelding og sejlerstatus indgå i de alment tilgængelige deltagerlister på hjemmesiden. Alle andre data, herunder kontaktdata (adresse, telefon og email) vil ikke blive vist. Hvis du markerer nej, vil kun din sejlerstatus og ugetilmelding blive vist. Ingen andre oplysninger blive vist.

Felter med * skal udfyldes.